Open Time:
6pm to 11pmAddress
180 Park Rd, Colombo 00500
directions
Occupies the previous Off The Hook premises
Contact No
What we had
මේ අළුත් ඉතාලි restaurant එක දෙසැම්බර් මාසයේදී විවෘත කරපු ලස්සන වටපිටාවක් තියෙන, මේ වෙනකොට කා අතරත් ජනප්රිය වෙලා තියෙන තැනක්. ඇතුළත වගේම එළිමහනෙත් ආසන තියෙන මේ restaurant එක දවල්ට විතරක් නෙමෙයි රෑටත් ගැලපෙන තැනක්. දර වලින් පුළුස්සන උඳුනක් තියෙන මේ restaurant එකේ ගඩොල් වලින් සාදා ඇති බිත්තියටම, සවි කරලා තිබුණ vine බෝතල් තියෙන පොඩි bar එකකුත් තිබුණා. එළිමහන් ආසන තිබුණ තැන Fairy lights වලින් සරසා තිබීම නිසා අමුතු ලස්සනක් එක් කළා. vine වලට හෝ කෑම කන්න ඔයා හොයන්නෙත් හරිම සරල romantic තැනක් නම් මෙතන ඔයාට හරියනම තැන කියලා කියන්න පුළුවන්.
Appetizers
Aranchini (LKR 480)
මෘදු සහ ටිකක් පිම්බුණු ස්වභාවයක් තිබුණු ප්රමාණවත් කැබලි 4 ලැබෙන මේ starter එක නැවුම් තක්කාලි හා බැසිල් සෝස් සමග මිශ්ර රසක් එකතු කළා. කොහොම වුණත් මේ dish එකට තව කුකුළු මස්, බිම්මල් හා seasoning සමග චීස් ටිකක් එකතු කළානම් හොඳයි කියලා අපිට හිතුණා.නමුත් sause එක නිසා රසේ අඩුපාඩුව මකාගන්න පොඩි උදවුවක් වුණා.
Minestrone (LKR 420)
ඇත්තටම Minestrone ලංකාවේ හරිම කලාතුරකින් හමුවෙන කෑමක් නිසා අපිට මේක රස බලන්න ඕනේ වුණා. රසවත් තක්කාලි සුප් එකක් වන මේක සීතල දවසකට නම් ගොඩක් සුදුසුයි. බත්,කැරට්, ගම්මිරිස්, සැල්දිරි සහ බෝංචි වැනි එළවළු වර්ග සමඟ මිශ්ර කරලා තිබුණ මේ සුප් එක ගොඩක් සෞඛ්ය සම්පන්න වගේම අපේ බඩ පිරෙන්න ඇතිවෙන්නම තිබුණා. හරිම නැවුම් රසයක් තිබුණ මේ සුප් එකේ තක්කාලි රසය ගොඩක් දැනුණා.
Mains
Homemade Roasted Pumpkin Ravioli with Gorgonzola Sauce (LKR 1300)
කැබලි 5 ක් වැනි ප්රමාණයෙන් පොඩි portion එකක් වුණත් හරිම මෘදු pasta සීනී දමා නැති pumpkin pie එකක රස මතක් කරලා දුන්නා. Gorgonzola Sauce පොඩි ප්රමාණයක් ලැබුණත් ඒක මේ රසවත් පිරවුමට හරිම අමුතු රසයක් එකතු කළා. ඒ වගේම හරිම රසයන් කිහිපයක එකතුවක් වුණ මේ Ravioli dish එකනම් කන්න කන්න ආස හිතුන බව කියන්නම ඕනේ. ඒ වුණාට බඩගිනි වේලාවකදී නම් මේ dish එක ඔයාට ගැලපෙන්නේ නැහැ.
Pizza
අපි pizza ඇණවුම් කළාම thin crust සහ ඉතාලි crust එකක් වන Neapolitan crust යන crust වර්ග දෙකක් අතරින් අපිට ඕනේ crust එක තෝරාගන්න අපිට අවස්ථාවක් ලැබුණා. ඉතින් අපි මේ crust දෙකම රස බලන්න ඕනේ කියලා තීරණය කළා.
NEOPOLITAN STYLE CRUST
Neapolitan (LKR 1150)/Margherita (LKR 1450)
ඉතාලියේ Naples වල සම්භවයක් තියෙන මේ pizza එකේ තිබුණේ මෘදු, පිළිස්සුණු crust එකක්. තිබුණ රසවත් පෙනුම නිසාම අපි half and half විදිහට මේ pizza එක Margherita සහ Neapolitan යන වර්ග දෙකෙන්ම ඇණවුම් කරන්න අපි තීරණය කළා. Neapolitan pizza එකට සිහින්ව කැපූ ළුෑනූ ,anchovy,juicy capers,නැවුම් oregano කැබලි එකතු කලේ හරි අපුරු රසයක්. තද රසයක් තිබුණ මේ pizza එකට ඇදෙන සුළු mozzarella cheese හොඳට ගැලපුනා. නැවුම් තක්කාලි,mozzarella සහ basil එකතු කරලා තිබුණ Margherita pizza එක නම් හරිම සරල pizza එකක්. නැවුම් මොසැරැල්ලා සෑහෙන ප්රමාණයට දමා තිබු නිසාම හොඳ ඇදෙන සුළු ස්වභාවයක් තිබුණා වාගේම බැසිල් සහ තක්කාලි මේ පීසා එකට නැවුම් බවක් සහ හොඳ එළියක් ලබාදීලා සෞඛ්ය සම්පන්න සහ සැහැල්ලු බවක් ඇතිකළා. හොඳට හැපෙන සුළු ක්රස්ට් එකකින් සහ ඇදෙන සුළු, මෘදුව තිබුණු මේ pizza එකනම් ඇත්තටම හරිම රසවත්.
THIN CRUST
Homemade Pork Sausage, Roasted Peppers, Mozzarella, Grana Padano (LKR1790)/Spicy Italian Chorizo (LKR 1890)
තරමක් හැපෙන සුළු ස්වභාවයේ crust එකක් වුණත් වැඩිය ලොකු crust එකක් තිබුනේ නැති මේ pizza එකෙත් හොඳ රසයක් තිබුණා. මේ ක්රස්ට් එක toppings වල බර හොඳින් රදවාගෙන වගේම cheese සහ sauce වලින් හොඳින් වසා තිබුණා. ඉතින් අපිට හිතුනා pork sausage සහ chorizo යන වර්ග දෙකෙන්ම Half and Half විදිහට මේ පීසා එකත් තෝරාගන්න. එයාලම හදාගෙන තිබුණ Pork Sausage සෑම කටකටම සෑහෙන ප්රමාණයක් තිබුණා වගේම හොඳ පදමට තිබුණා. grana padano මේ පීසා එකට දුන්නු තියුණු රසය වගේම බැදපු ගම්මිරිස් මෘදු සහ පැණි රසක් සමග හරි අපූරු රසයක් මේ පීසා එකට එකතු කළා. සැර ඉතාලියානු chorizo ලුණු රසයක් සහ පැණි රසක් එකතු කළා වගේම හොඳ තත්වයේ මස් කැබලි සෑහෙන ප්රමාණයක් මේ පීසා එකට එකතු කරලා තිබුණා. හොඳින් ඇතිරූ චීස් තට්ටුවකින් යුතු වු මේ chorizo අපේ දිව පිනා යන රසයකින් යුතු වුණා. ඔයා මස් සහිත pizza වලට කැමති කෙනෙක් නම් මේක හොඳ තේරීමක් වෙන්න පුළුවන්. එහෙම නැතිනම් ඔයාට අපි තෝරාගත් විදිහට ජාති දෙකකින් වුණත් තෝරාගන්න පුළුවන්.
Dessert
Tiramisu (LKR 660)
Tiramisu කියන්නේ ඉතාලි භාෂාවෙන් pick me up – මාව ගන්න කියන තේරුමට. පළවෙනි කටේදීම custardy mascarpone cream සහ espresso එක නැවුම් බවක් තිබුණා. මේක ගැන අපි කැමති හිතුන හේතුව වුණේ මේකේ තිබුණ creamy ගතිය සහ ඕනෑවට වැඩිය පැණි රසක් නොතිබුණු නිසයි. තිත්ත espresso රසයත් මේකට හොඳට ගැලපුණ බව නම් අපිට හොඳට තේරුණා.
Ambience
හොඳට ඉඩකඩ තියෙන සරල, නිදහස් තැනක්. උණුසුම් ආලෝකකරණය, සරල සුදු ලිනන් මේස රෙදි, නිරාවරණය වූ ගඩොල් බිත්ති සහ ලී ගෘහ භාණ්ඩ, මේ ස්ථානයට අලංකාරයක් වගේම හරිම ආකර්ශනීය බවක් එකතු කළා. අවන්හලේ කෙළවරේ එයාලගේ විශාල දැව ගිනි පීසා උදුනක් තිබෙන නිසාම ඔයාට ඔයාගේ පීසා එක ඔයාගේ ඇස් ඉදිරියේම හදන විදිහත් බලාගන්න පුළුවන්. ඒ වගේම මේ bistro එකේ එයාලගේ මස් සහ චීස් වර්ග පෙනෙන්නම වීදුරු ආවරණ වල දාලා තිබුණා. ඒ වගේම රාක්ක වල රටින් ගෙන්වන ලද ඉතාලි වියළි පැස්ටා, ඇට වර්ග, තෙල් සහ සෝස් වගේ දේවල් සාධාරණ මිලකට විකුණන්න තිබුණා.
Service
මේකේ සේවාව ඉතාමත් මිත්රශීලීයි. ඒ වගේම කාර්ය මණ්ඩලය ඔවුන්ගේ menu එක ගැන හොඳින් දැන සිටිය බවත් අපිට තේරුණා. ඒ වගේම ඔවුන් ඉතා ඉවසිලිවන්තව හා විශ්වාසයෙන් යුතුව තමන්ගේ රාජකාරිය ඉටු කළා. අපි ගිය වේලාවේදී එයාල ගොඩක් කාර්යබහුල වෙලා සිටියත් විනාඩි 20ක පමණ වෙලාවකින් පස්සේ ලස්සනට සරසපු සහ උණුසුම්ව අපේ කෑම වේල ලබාගන්න පුළුවන් වුණා.
Tip – ඔයා තෝරාගන්නේ මොන flavor එකක් වුණත් pizza මෙහි හොඳම තෝරාගැනීම කියන්න පුළුවන්. අපේ නම් හිතට ගොඩක්ම ඇල්ලුවේ Spicy Italian Chorizo