2020 Nov 30
අවශ්ය ද්රව්ය
පිටි 500g
යීස්ට් 5g
සීනි ග්රෑම් 50
ලුණු 9g
කිරිපිටි 10g
ජලය 300ml
මාගරින් 50g
තෙල් මේස හැන්දක්
ඉඟුරු, සුදුළූණු තේ හැදි 1
බොම්බයි ලූනු 1
කරපිංචා
අමු මිරිස් 3 යි
කහ කුඩු තේ හැඳි /4
තම්බා ගත් මාළු 250g
තම්බාගත් අර්තාපල් 200g
ලුණු තේ හැන්දක්
ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2
කරි කුඩු තේ හැඳි 1/2
කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1
බිත්තර 1
සාදාගන්නා ආකාරය
01. මුලින්ම මාළු පාන් පාන්පිටි වලට ඊස්ට් ටික කලවම් කරගන ඒකට සීනි, කිරිපිටි, වතුර එකතු කර පිටි මෝලියක් එකක් හදාගන්න.
02. ඊටපස්සේ මාගරින් ටිකත් එකතු කරලා පිටි මෝලිය හොඳට හැදෙනකන් අනාගන්න.
03. පිටි මෝලිය පිපෙන්න විනාඩි 20 ආවරණය කරලා තියන්න . පිටි මෝලිය පිපුනට පස්සේ ඒක අරගන කොටස්වලට වෙනකරගන මාළු පාන් හැඩයට සාදාගන්න.
04. ඒක විනාඩි 15 පිපෙන්න තියන්න භාජනයකට තෙල් ටික එකතු කරගන ඒකට ඉඟුරු, සුදුළුණු, බොම්බයි ලූණු, කරපිංචා, අමු මිරිස්, කහ කුඩු, තම්බාගත් මාළු, තම්බාගත් අල, ලුණු , ගම්මිරිස්,තුනපහ, කෑලි මිරිස් ටිකත් එකතු කරගන විනාඩි 3, 4 පිසගන්න.
05. කොටස් කරගත් පිටි මෝලි ඇතුළට මිශ්රණය පුරවා මෝලිට උඩින් බිත්තර ටිකක් ගාගන අවන් එකේ 210c යටතේ විනාඩි 20 බේක් කරගන්න