2023 May 30
https://www.youtube.com/shorts/79HhsicjtJ4
මුරුංගා කියන්නෙ සරල ව්යංජනයක් වුණාට ඒ මගින් අපේ ශරීරයට ගොඩක් ප්රතිලාභ ලැබෙනවා.
ඉතින් අපි අද Aunty D එක්ක එකතුවෙලා ඔයාලට කියලා දෙනවා ශරීර සෞඛ්යයට ගොඩක්ම හිතකර මුරුංගා ව්යංජනයක් හදන විදිය.
අවශ්ය ද්රව්ය:
මුරුංගා 500g ක්
දිය පොල් කිරි කෝප්ප 1 1/2 ක්
උළුහාල් තේ හැඳි 1/2 ක්
අමු මිරිස් කරල් 2 ක්
ලොකු ළූණු ගෙඩි 1 ක් (පොඩි)
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2 ක්
තුනපහ තේ හැඳි 1 ක්
ලුණු තේ හැඳි 1 ක්
සුදුළූණු ගෙඩි 3 ක්
කරපිංචා + රම්පේ
රතු ළූණු ගෙඩි 5 ක්
උකු පොල් කිරි කෝප්ප 1 1/2 ක්
දෙහි යුෂ
සාදන ක්රමය:
භාජනයක් ලිපේ තියලා ඒකට මුරුංගා, දිය පොල් කිරි, උළුහාල්, අමු මිරිස්, ලොකු ළූණු, කහ කුඩු, කරපිංචා, ලුණු, සුදුළූණු, කරපිංචා සහ රම්පෙ එකතු කරන්න.
ඒ සියල්ලම හොඳින් මිශ්ර කර, හුමාලයෙන් තැම්බෙන්න පියනෙන් වසා තබන්න.
ඊළඟට, තැම්බූ මුරුංගා වලට කුඩා රතු ළූණු සහ උකු පොල් කිරි එකතු කර නැවත මිශ්ර කරන්න.
එය පිස අවසන් වූ පසු, ලිප නිවා දමා දෙහි ගෙඩි භාගයක යුෂ ව්යංජනයට මිරිකා ගන්න.
එය නැවත වරක් හොඳින් මිශ්ර කර , පිළියෙළ කර ගත් සෞඛ්ය සම්පන්න මුරුංගා ව්යංජනය කෑම මේසයට පිරිනමන්න.