2020 May 4
මේ දවස්වල ගෙදර ඉන්න එකේ අපේ කෙල්ලො ටික එක එක කෑම හදනවා. ඒ කෑම හදලා face book, whats-app, Instagram එකේ දාන්න අමතක කරලත් නැහැ. කොහොම වුණත් ගෙදරට වෙලා ඉන්න එකෙන් හොඳකුත් සිද්ද වෙලා තියෙනවා. කෙල්ලො ටික මොන මොනවා හරි හදන්න පුරුදුවෙලානේ. ඉතින් ඔන්න අපි අද හිතුවා කෑම හදන්න පුරුදුවෙන ඔයාලට කේක් හදනකොට අවශ්ය වෙන icing වර්ග මොනවද වගේම ඒවා හදාගන්නේ කොහොමද කියලා idea එකක් දෙන්න.
1. Hard butter icing
අවශ්ය ද්රව්ය
බටර් 100g
අයිසින් ෂුගර් 500g
කිරි තේ හැඳි 2ක්
වර්ණ ගැන්වීමට කලරින්
බටර් ටික ක්රීම් වෙනකම් බීට් කරගන්න. ඒකට අයිසින් ෂුගර් ටික ටික එකතු කරන ගමන් දිගටම බීට් කරගන්න. කිරි හැන්ද බැගින් එකතු කරගන්න.
අවශ්ය පමණ කොටස් වලට වෙන් කර, කලරින් එක් කරගන්න. තද ගතිය වැඩි නම් කිරි ස්වල්පයක්ද තෙත ගතිය වැඩි නම් අයිසින් ෂුගර්ද එක් කරගන්න.
2. Basic butter icing
අවශ්ය ද්රව්ය
බටර් 100g
අයිසින් ෂුගර් 200g
කිරි තේ හැඳි 1
වැනිලා හෝ කැමති එසන්ස් එකක් සහ කලරින්
බටර් ටික සොෆ්ට් වෙනකම් බීට් කරගන්න. එයට අයිසින් ෂුගර් සහ කිරි එක් කර බීට් කරගන්න. අවසානයට වැනිලා සහ කලරින් එක් කර බීට් කරගන්න.
3. Buttercream
අවශ්ය ද්රව්ය
බටර් 100g
අයිසින් ෂුගර් 200g
කිරි තේ හැඳි 3
වැනිලා හෝ කැමති එසන්ස් වර්ගයක්
බටර් ටික බීට් කරගෙන ඒකට අයිසින් ෂුගර් සහ කිරි එක් කර බීට් කරගන්න. අවසානයට එසන්ස් එක් කර බීට් කරගන්න.
4. Fondant Icing
අවශ්ය ද්රව්ය
අයිසින් ෂුගර් 500g
ග්ලිසරින් 10ml
ලික්විඩ් ග්ලූකෝස් 75g
ජෙලටින් 8g
බටර් මේස හැඳි 1
වැනිලා තේ හැඳි 1/2
අයිස් වතුර කප් 1/8
ජෙලටින් වලට වතුර එක් කර විනාඩි 10ක් පමණ පෙඟෙන්න තියාගන්න. ජෙලටින් දැමූ භාජනයට වඩා කට කුඩා භාජනයකට වතුර ටිකක් රත් වෙන්නට හැර, ජෙලටින් භාජනය ඒ මත තබා ඩබල් බොයිල් කර ජෙලටින් ටික දියකරගන්න. ජෙලටින් දිය වූ පසු එයට ලික්විඩ් ග්ලූකෝස් සහ ග්ලිසරින් එක් කර හොඳින් මිශ්ර කරගෙන, එයටම බටර් දමා මිශ්ර කර ලිපෙන් ඉවත් කරගන්න.
දැන් වැනිලා එක් කරගෙන එයට අයිසින් ෂුගර් ටිකෙන් ටික එක් කරමින් හොඳින් අනාගන්න. අතේ නොඇලෙන සොෆ්ට් ගතියට ආ පසු හොඳින් ආවරණය කර භාවිතා කරන්න.
ලික්විඩ් කලරින් පාවිච්චි කරනවා නම් තෙත ගතිය අඩු වෙන්න තව අයිසින් ෂුගර් එක් කර අනාගන්න.
ෆොන්ඩන්ට් අයිසින් සෑදීමේදී මාවෝ බටර් ගැනීමෙන් තනි සුදු පැහැයෙන් අයිසින් එක හදාගන්න පුළුවන්.
5.Parchment icing
අවශ්ය ද්රව්ය
බිත්තර සුදු මද 1
අයිසින් ෂුගර් 200g
තයිලෝ පව්ඩර් තේ හැඳි 4 1/2
බටර් තේ හැඳි 2
වැනිලා තේ හැඳි 1/2
අයිසින් ෂුගර් වලින් බාගයක් ගෙන, එයට බිත්තර සුදු මද සහ වැනිලා එක් කර කැට නොසිටින්න හොඳින් අනාගන්න.
එයටම තයිලෝ පව්ඩර් සහ බටර් එක් කර නැවත අනාගන්න. දැන් ඉතිරි අයිසින් ෂුගර් ටිකෙන් ටික එක් කරමින් නොඇලෙන මෘදු ඩෝ එකක් වෙනතුරු අනාගන්න. අවශ්ය නම් තව අයිසින් ෂුගර් එක් කරගන්න.
6. Chocolate ganache
අවශ්ය ද්රව්ය
චොකලට් චිප්ස් හෝ කුඩාවට කපාගත් කුකින් චොකලට් කප් 1 1/3
විපින් ක්රීම් කප් 1
විපින් ක්රීම් ටික භාජනයකට දාල, හැඳිගාමින් රත් කරගන්න. වටෙන් බුබුළු දාගෙන එනකොටම ලිපෙන් ඉවත් කරල චොකලට් චිප්ස් ටික භාජනයට දාගන්න. මිශ්ර නොකර විනාඩි 5ක් වහල පැත්තකින් තියාගන්න.
විනාඩි පහකට පස්සෙ විස්ක් එකකින් චොකලට් ටික මිශ්ර කරන්න. කේක් එක දැලක් උඩ තියාගෙන ගනාශ් එක වත්කරගන්න.
7. Chocolate frosting
අවශ්ය ද්රව්ය
බටර් කප් 1 1/2
ඉන්ස්ටන්ට් කෝපි කුඩු තේ හැඳි 1/2
කොකෝවා පව්ඩර් කප් 1
අයිසින් ෂුගර් කප් 5
ෆ්රෙශ් මිල්ක් කප් 1/2
වැනිලා තේ හැඳි 1 1/2
කොකෝවා පව්ඩර් සහ අයිසින් ෂුගර් ටික වෙනම හලාගන්න. බටර් වලට කොකෝවා පව්ඩර් එක් කර හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
එයට අයිසින් ෂුගර් සහ කෝපි දියකරගත් කිරි මාරුවෙන් මාරුවට ටික ටික එක් කරගනිමින් විස්ක් කරගන්න.
මිශ්රණය තද වැඩි නම් හෝ වියලි නම් තව කිරි ස්වල්පයක්ද, දියාරු නම් තව අයිසින් සීනි ටිකක්ද එක් කරගන්න.