2020 Nov 26
අවශ්ය ද්රව්ය
බීට්රූට් 250g
තෙල් මේස හැඳි 1
බොම්බයි ලූනු 1
ස්ටොක් වතුර කෝප්ප 1/2
ලුණු මේස හැඳි 1
ගම්මිරිස් මේස හැඳි 1/2
පොල් කිරි කෝප්ප 1
සාදාගන්නා ආකාරය
01-මුලින්ම ඔයාට කරන්න තියෙන්නේ බීට්රූට් අලයේ කොළ ඉවත් කරගන්න එක.
02-බීට්රූට් අලය ෆොයිල් කොළයක ඔතලා සෙල්සියස් අංශක 180 ක් තුළ විනාඩි 40 සිට 60 දක්වා බේක් කරගන්න.
03-ඊට පස්සේ ඔයා බේක් කරගත්ත බීට්රූට් අලය සිසිල් වෙන්න තියලා පොත්ත ඉවත් කරලා කෑලි කපා ගන්න .
04-භාජනයකට තෙල් ටික එකතු කරගන ඒකට ග්රීන් කරි පේස්ට් ( Green paste curry), බොම්බයි ලූනු එකතු කර විනාඩි 2ක් , 3ක් පිසගන්න. ඒකට බේක් කරගත් බීට්රූට් සහ ස්ටොක් වතුර, ලුණු හා ගම්මිරිස් එකතු කරගන තැම්බෙන්න අරින්න.
05-ඊට පස්සේ සුප් ටික බ්ලෙන්ඩරයකට මාරු කරගන උකු පොල්කිරි කෝප්පයක් ඒකට එකතු කරගන හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කරගන්න.
06-අන්තිමට ඔයාට කරන්න තියෙන්නේ ඒකට දෙහි යුෂ ටිකක් එකතු කරගන ඔයා කැමති ඖෂද පෑලෑටි වල කොළ ටිකකුත් එකතු කරගන පිළිගන්වන්න.