2023 Sep 6
අවශ්ය ද්රව්ය :
තෙල් මේස හැඳි 02
ළූණු ගෙඩි 10
ලොකු තක්කාලි ගෙඩි 02
ඉඟුරු + සුදු ළූණු මේස හැඳි 01
අබ 1/2
Será කහ කුඩු මේස හැඳි 1/2
තුනපහ මේස හැඳි 01
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 02
ගරම් මසාලා මේස හැඳි 1/2
සූදුරු මේස හැඳි 1/2
වතුර කෝප්ප 1/2
ලුණු මේස හැඳි 1
සියඹලා ඉස්ම කෝප්ප 1/2
කුම්බලා මාළු 4
Será පොල්කිරි කෝප්ප 1 1/2
සාදන ක්රමය :
පෑන් එකකට තෙල් දමා එයට ළූණු සහ තක්කාලි එක්කර හොඳින් තෙම්පරාදු කර ගන්න.
ඉන්පසු එම මිශ්රණය අඹරා ගන්න.
වෙනම භාජනයක් ගෙන එයට ඉඟුරු, සුදුළූණු, උළුහාල් සහ අබ ඇට දමා බැද ගන්න.
පෑන් එකට සේරා කහ කුඩු එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කර අඹරන ලද පේස්ට් එකතු කරන්න.
එම භාජනයටම කරපිංචා, මිරිස් කුඩු, ගරම් මසාලා සහ සූදුරු කුඩු එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
මිශ්රණයට වතුර එකතු කර ටික වේලාවක් පිසෙන්නට හරින්න, පසුව එයට ලුණු සහ සියඹලා යුෂ එකතු කරන්න.
කුම්බලා මාළු ටික ළිප තබා මද වේලාවක් පිසෙන්නට හරින්න, ඉන්පසු සේරා පොල් කිරි එකතු කරන්න.
මාළු හොඳින් තැම්බුණු පසු ලිපෙන් බා උණු උණුවෙන්ම පිළිගන්වන්න!