2022 Jun 20
https://www.youtube.com/shorts/8NR7LbWhNME
අවශ්ය ද්රව්ය …
තලපත් 450 g
ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1ක්
ලුණු තේ හැඳි 1ක්
විනාකිරි තේ හැඳි 1/2ක්
දෙහි යුෂ
මිනිත්තු 20 ක් Marinate කරන්න
ඉරිඟු පිටි කෝප්ප 1/8ක්
තිරිඟු පිටි කෝප්ප 1/8ක්
තෙල් තෙල් හැඳි 1ක්
ඉඟුරු / සුදුළූණු තේ හැඳි 1ක්
කැප්සිකම් + අමු මිරිස්
ලොකු ළූණු ගෙඩියක්
සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1ක්
කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 1ක්
තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 1ක්
ඉරිඟු පිටි තේ හැඳි 1ක්
බැදපු මාළු
සාමන්ය ප්රමාණයේ තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/4 ක්
සීනි තේ හැඳි 1ක්
සාදා ගන්නා ආකාරය …
තලපත් මාළු ගෙන හොඳින් සෝදා පිරිසිදු කර කුඩා කොටස් වලට කපා ගන්න.
කපා ගත් මාළු භාජනයකට දමා එයට ලුණු, ගම්මිරිස්, විනාකිරි සහ දෙහි යුෂ එකතු කරන්න.
දැන් එය හොඳින් මිශ්ර කර විනාඩි 20 ක් marinate කිරීමට පසෙකින් තබන්න.
ඊළඟට, marinated මාළු සඳහා ඉරිඟු පිටි සහ තිරිඟු පිටි ආලේප කර රන්වන් පාට වන තුරු බැද ගන්න.
දැන් භාජනයක් ගෙන එයට තෙල් එක්කර ගන්න.
එයට සිහින්ව කපාගත් ඉඟුරු හා සුදුළූණු, පෙති කපන ලද මාළු මිරිස්, අමු මිරිස් සහ ළූණු එක්කර හොඳින් පිසගන්න.
එම මිශ්රණයට සෝයා සෝස්, චිලි ෆ්ලේක්ස්, තක්කාලි සෝස් සහ ඉරිඟු පිටි බඳුනට එකතු කර මිශ්ර කරන්න.
අවසානයේදී, බැදගත් මාළු සහ තක්කාලි, ලුණු, සීනි, සෝස් එකතු කර සියල්ල හොඳින් මිශ්ර කර පිසගන්න.